Landelijke finale Cruyff Court in Amsterdam

 
De jongens van groep 8 hadden zich een paar weken geleden geplaatst voor de finale van het Cruyff Court toernooi. Deze finale vond plaats in Amsterdam op het voorplein van het Olypmisch stadion. Vol zenuwen, maar ook goede moed ging er weer een grote supportersbus op weg. De beste acht teams van het land moesten tegen elkaar voetballen. Het team uit Almelo moest het opnemen tegen teams uit grote steden als Den Haag, Rotterdam, Amersfoort enz. Helaas was het voetbal van de tegenstanders van een hoger niveau, waardoor onze groep 8 niet mee kon strijden om de prijzen. Toch was het door het lekkere weer en de meegereisde supporters een mooie sportieve zaterdag. Amersfoort ging er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor. Amersfoort mag deelnemen aan het Internationale Cruyff Court toernooi in Londen.
Het ging niet zo goed als we gehoopt hadden, maar achtste van Nederland is toch zeker een goede prestatie!
 
 
 
Er volgen nog meer foto's
 
 
 

Cruyff Court regiofinale

Geen taal, geen rekenen, geen boeken, maar voetbalshirts, sportschoenen en vooral de bal waren de ingrediënten van afgelopen woensdag 28 april. Het meidenteam van groep 7 en het jongensteam van groep 8 werden samen met een hele schare fans door een bus opgehaald.
Deze vertrok om 8.15 uur richting Heerenveen om de sterren af te leveren in het centrum van de stad van Abe & Foppe. Daar werd in het mini-stadion gestreden om de regiokampioenschappen van regio Noord- & Oost-Nederland. Het zonnetje en de enthousiaste supporters spoorden de teams aan tot grootse prestaties. De Compaan en Almelo werden prima vertegenwoordigd door onze sterren.
De organisatie was prima...er werd gezorgd voor eten en drinken en de gemeente Almelo, Heracles en Bert Snippe hadden gezorgd dat de teams aantraden in Heracles-tenues met daarop de namen van de spelers en speelsters zelf. Namens de gemeente was Kevin aanwezig om beide teams te begeleiden.
Hoe het ging? Kijk en lees zelf maar...

Klik op de volgende link om op de Heracles-pagina te komen:
http://www.heraclesalmelo.nl/nieuws?newsId=4824 
 

 
 
 
 
 
 

 De meiden haalden de kruisfinale...
we zijn trots op jullie !

 
 

In de eerste wedstrijd won het meidenteam met 1-0 van Enschede. Is Heracles dan toch beter dan Twente? In de tweede wedstrijd moest er gestreden worden tegen het thuisteam: Heerenveen. Maar met een tomeloze inzet werden ook de Friezinnen ijskoud in hun hemd gezet: 2-0. Vol zelfvertrouwen en spirit werd de derde tegenstander Hengelo bestreden...er werd prima gespeeld, toch bleken de tegenstanders iets te sterk: 0-1. Vervolgens werd Enschede wederom aan de zegekar gebonden: 2-0 en met dezelfde cijfers werd Heerenveen weer het bos ingestuurd. Toen moesten de meiden aantreden in de kruisfinale...De messen waren geslepen, de supporters laadden zich nog een keer op...het werd een echte titanenstrijd. Er werd gevochten voor het laatste stukje straat. Maar helaas bleken de andere meiden iets te sterk: 1-3.
Maar meiden, jullie hebben super gepresteerd en we zijn trots op jullie!! Zonder de hulp van de coaches Uittenbosch en Wessels was dit nooit gelukt!

 

 Dan hieronder de foto's van de jongens van groep 8:

 

De jongens zijn als 1e geëindigd en spelen 22 mei de landelijke finale in Amsterdam!

Goed gedaan kerels !!

 
 
 

 

De jongens van groep 8 hadden ontzettend veel zin in dit toernooi. Sommigen hadden 's nachts nauwelijks geslapen.
De poulewedstrijden gingen erg goed:

 

Almelo - Bedum         3-1
Almelo - Heerenveen   0-0
Almelo - Kampen        3-1
Almelo - Bedum         3-0
Almelo - Heerenveen   1-0
Almelo - Kampen        1-0
 

Door deze goedgespeelde wedstrijden waren ze eerste in de poule. Hierna moesten ze de kruisfinale tegen Enschede spelen. Hier lag erg veel druk op, want als deze wedstrijd niet gewonnen zou worden, waren ze uitgeschakeld. De ouders en de meiden van groep 8 waren fanatiek aan het aanmoedigen, maar de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Na een zenuwslopende penalty-strijd hebben ze uiteindelijk gewonnen! Amsterdam was hierdoor veilig gesteld!
Als laatste moest er nog een finale gespeeld worden tegen Heerenveen, dit werd  een makkelijke 3-0 overwinning!

Een superprestatie en 22 mei is de landelijke finale in Amsterdam!